5 redenen waarom jouw intuïtie niet goed werkt

Denk jij weleens dat jouw intuïtie niet goed werkt? Of dat jij er geen contact mee kunt maken? Of dat jouw intuïtie maar heel sporadisch werkt? Of dat het überhaupt niet bestaat?

Laat me je dan als eerste vertellen dat jouw intuïtie het altijd doet! Jouw intuïtie is namelijk jouw communicatiekanaal met jouw ziel en een ziel is wat je bent. Je bent een ziel met een lichaam en niet andersom.

Wat er wél kan gebeuren waardoor je geen goed contact kunt maken met jouw intuïtie, beschrijf ik hieronder in 5 redenen:

1. Je bent er niet bewust genoeg mee bezig

Als je een route niet vaak genoeg rijdt, zul je de weg nooit weten. Als je een route vaak genoeg rijdt, zul je de weg uiteindelijk kunnen rijden zonder navigatie en weet je ook precies waar de drempels en kruispunten zijn. Zo werkt het ook met jouw intuïtie.

Je zult moeten onderzoeken hoe de weg naar jouw intuïtie werkt en welke obstakels, zoals gedachten en gevoelens, jouw ego opgooit om ervoor te zorgen dat je jouw intuïtie niet volgt.

Zelfsabotage, noemen we dat meestal. Ik noem dat verbreinselen. 

2. Je hebt allerlei ideeën over intuïtie

Als je allerlei ideeën hebt over wat intuïtie is en hoe dat eruit zou moeten zien, dan kan het zijn dat je daardoor allerlei verwachtingen hebt. Bijvoorbeeld dat je dingen moet zien of horen, terwijl jouw intuïtie misschien wel werkt via ‘weten’. Als je dan alleen maar gefocust bent op het zien of horen van dingen, dan merk je niet op wat er via jouw weten binnenkomt en saboteer je jezelf dus ook daarmee. Je zult dus voor jezelf dienen te onderzoeken hoe jouw intuïtie werkt en dat is voor iedereen anders!

3. Je kunt niet goed voelen

Het kan zijn dat je in jouw leven situaties hebt meegemaakt waardoor je jouw gevoel hebt afgesloten. Hierdoor kunnen er blokkades zijn ontstaan waardoor je niet goed kunt voelen en geen contact met jouw lichaam kunt maken. Hierdoor kun je jouw intuïtie en de signalen van jouw lichaam niet goed voelen, omdat intuïtie werkt via jouw zintuigen.

Als jij een blokkade hebt, bijvoorbeeld in jouw keel, waardoor je veel in je hoofd zit en niet goed kunt voelen, is het heel lastig om intuïtieve boodschappen te ontvangen. Die blokkades kun je opheffen waardoor je meer kunt gaan voelen en dus ook ontvankelijker wordt voor jouw intuïtie.

Lees hierover meer: https://vandaancoaching.nl/methode/

4. Je hebt teveel stress

Jouw intuïtie heeft een ontspannen lichaam en een stille, ontvankelijke geest nodig om intuïtieve boodschappen door te kunnen geven. Als je letterlijk stijf staat van de stress, dan is jouw lichaam niet ontvankelijk voor intuïtieve boodschappen. Omdat jouw intuïtie werkt via jouw zintuigen, is ontspanning essentieel om deze boodschappen en ingevingen te kunnen ontvangen.

5. Je gelooft het niet

Je gelooft niet dat er zoiets bestaat als intuïtie of je bent super sceptisch. Het wordt heel lastig om jouw intuïtie te ontwikkelen als je niet gelooft dat het bestaat. In dit geval gaat: “Eerst zien, dan geloven”, niet op. In het geval van intuïtie-ontwikkeling geldt: “Eerst geloven, dan zien”. Of horen. Of voelen. Of weten. Of ruiken. 

Mocht je nou vragen hebben naar aanleiding van deze blog, stuur me dan een berichtje! Ik beantwoord jouw vragen graag en wellicht is het inspiratie voor mij om een nieuwe blog over te schrijven.

Liefs, Van Daan