Spiritueel zijn gaat niet over spiritueel doen

Spiritualiteit gaat niet over spiritueel doen. Zelfs niet over spiritueel zijn. Je hoeft namelijk niets te doen om spiritueel te zijn, want dat ben je al!

Je hoeft dus geen spirituele rituelen te doen, spirituele kleding te dragen, spirituele taal te spreken of wat dan ook.

Als jij geïnteresseerd bent in spiritualiteit maar niet zweverig wil zijn of worden, dan wil ik je hierbij laten weten dat dit dus niet hoeft en al helemaal niet nodig is.

Er is slechts één ding dat je hoeft te doen. En dat is je ten diepste beseffen dat je al spiritueel bent!

En in dat proces zul je allerlei overtuigingen over jezelf en over de wereld tegenkomen die je los mag laten. Sommige overtuigingen zijn makkelijk los te laten, anderen wat moeilijker. Daar kun je dan eventueel wat (spirituele) dingen bij toepassen om je te helpen los te laten, als je dat wil.

Maar het belangrijkste is om je te beseffen dat je een spiritueel wezen in een menselijk lichaam bent. En alles wat je daarin tegenkomt, mag je onderzoeken en loslaten. Net zolang tot het automatisme wordt. Zo kom je steeds een laagje dieper bij wat je werkelijk bent. En dat is het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Ik ben hier een down to earth en praktische cursus over aan het maken. Een cursus zonder poeha met opdrachten die je gemakkelijk kunt toepassen in het dagelijks leven. Want dat is waar de echte spirituele ontwikkeling plaatsvindt; in de struggle van het leven. Niet zittend op je meditatie-kussen.

Liefs, Daan ❤️