ZenBoksen

Heb je weleens gehoord van ZenBoksen?

ZenBoksen is een unieke en heerlijke combinatie van kickboksen en yoga, van yin en yang!

Door ZenBoksen breng je jouw lichaam en geest in balans.

Toen ik in 2016 begon met (cardio) kickboksen, was ik direct om! Wat een heerlijke sport om al m’n energie (en frustraties) in kwijt te kunnen. Ook yoga deed ik al langer en daar kon ik mijn lichaam ontspannen, ook erg fijn! Toen ik later in Arnhem ging wonen, ontdekte ik ZenBoksen. Kickboksen en yoga in één, wat een super combinatie! Vervolgens verhuisde ik naar Deventer, waar ZenBoksen nog niet werd aangeboden, en ik besloot de opleiding tot zenbokstrainer te gaan volgen om ZenBoksen naar Deventer te brengen.

Kom je het eens uitproberen?

Op www.zenboksen.nl kun je zien waar je in Nederland nog meer kunt ZenBoksen.

Kickboksen

Tijdens een groepsles ga je eerst 45 minuten lang, in tweetallen, lekker kickboksen (zonder lichamelijk contact). Je maakt verschillende combinaties die voor iedereen uit te voeren zijn. Of je nou een beginnende of gevorderde kickbokser bent, man of vrouw, de trainingen zijn voor iedereen geschikt. Je gebruikt de bokshandschoenen van de ander om tegenaan te slaan en te schoppen. Je gaat niet sparren (slaan op elkaar), dus je hoeft niet bang te zijn dat je met een blauw oog naar huis gaat 😉

Braintraining

Doordat je tijdens het kickboksen je aandacht erbij moet houden om je niet te vergissen tijdens het maken van de combinaties, ervaren veel mensen het kickboksen niet alleen als een lichamelijke activiteit maar ook als een soort braintraining. Tijdens het kickboksen ben je alleen maar bezig met het kickboksen, wat ervoor zorgt dat jouw hoofd al lekker leeg wordt.

Yin-yoga

Na het kickboksen (naar buiten gerichte energie; yang) pakken we de yoga-matten erbij om te ontspannen en de energie naar binnen te richten door een half uur yin-yoga te beoefenen. Yin-yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je drie tot vijf minuten in dezelfde houding zit of ligt. Tijdens de zenbokslessen blijf je drie minuten in dezelfde houding. Hierdoor wordt het bindweefsel op rek gebracht waardoor dit (weer) soepel kan worden. Het bindweefsel is een soort weefsel dat in het gehele menselijk lichaam voorkomt. Het komt voor in de spieren, organen, botten, zenuwen en in de huid. Het weefsel is een belangrijk netwerk in het lichaam dat stevigheid en verbinding geeft. Door regelmatig yin-yoga te beoefenen blijft jouw bindweefsel, en dus jouw hele lichaam, soepel.

Complete work-out

Door te zenboksen train je niet alleen jouw lichaam waardoor je conditie en kracht opbouwt, je traint tevens jouw focus en aandacht door het maken van de kickboks-combinaties. De yoga en meditatie zorgen daarnaast voor een soepel lichaam en een kalme geest.

Met lichaam en geest in balans ga je vervolgens weer naar huis!

Deventer

Elke dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.15 uur geef ik ZenBoksen in het Havenkwartier in Deventer.
Je kunt een gratis proefles reserveren via: https://www.momoyoga.com/vandaancoaching/teacher-profile

Kosten:
Proefles: gratis
Losse les: € 12,50
Strippenkaart: € 11,- per les

Zutphen

Ik geef geen les meer in Zutphen. Mocht je echter willen ZenBoksen in Zutphen, laat het mij dan weten! Bij voldoende animo en een beschikbare ruimte kan ik wellicht ZenBoksen opnieuw gaan aanbieden in Zutphen.

ZenBoksen voor bedrijven

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor jouw bedrijf? Ik verzorg graag een workshop ZenBoksen voor jouw team!

De workshop ZenBoksen is voor iedereen geschikt en bestaat uit kickboksen (zonder lichamelijk contact) en ontspanning door middel van yoga. Een perfecte en laagdrempelige mix van inspanning en ontspanning!

Het is een leuke en verbindende workshop waarbij er tijdens het kickboksen wordt samengewerkt omdat er wordt getraind in tweetallen. Na de yoga is iedereen lekker ontspannen waardoor er nadien andere, meer verbindende, gesprekken worden gevoerd.

De workshop kan worden gegeven op locatie of in het Havenkwartier van Deventer. Dit is een gave locatie waar ook meerdere horeca-bedrijven aanwezig zijn waar na het ZenBoksen heerlijk gegeten kan worden.

Mocht je interesse hebben in ZenBoksen of vragen hebben, mail, bel of app me dan gerust op Daan@vandaancoaching.nl of 06-83869259.

Het lichaam kan je zoveel vertellen, als je bereid bent te luisteren.