ZenBoksen

Heb je weleens gehoord van ZenBoksen?

ZenBoksen is een unieke en heerlijke combinatie van kickboksen en yoga, van yin en yang!

Door ZenBoksen breng je jouw lichaam en geest in balans.

Er is momenteel een lente-deal voor de lessen in Deventer!
Deze vind je onderaan deze pagina.

Kickboksen

Tijdens een groepsles ga je eerst 45 minuten lang, in tweetallen, lekker kickboksen. Je maakt verschillende combinaties die voor iedereen uit te voeren zijn. Of je nou een beginnende of gevorderde kickbokser bent, man of vrouw, de trainingen zijn voor iedereen geschikt. Je gebruikt de bokshandschoenen van de ander om tegenaan te slaan en te schoppen. Je gaat niet sparren (slaan op elkaar), dus je hoeft niet bang te zijn dat je met een blauw oog naar huis gaat 😉

Braintraining

Doordat je tijdens het kickboksen je aandacht erbij moet houden om je niet te vergissen tijdens het maken van de combinaties, ervaren veel mensen het kickboksen niet alleen als een lichamelijke activiteit maar ook als een soort braintraining. Tijdens het kickboksen ben je alleen maar bezig met het kickboksen, wat ervoor zorgt dat jouw hoofd al lekker leeg wordt.

Yin-yoga

Na het kickboksen (naar buiten gerichte energie; yang) pakken we de yoga-matten erbij om te ontspannen en de energie naar binnen te richten door een half uur yin-yoga te beoefenen. Yin-yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je drie tot vijf minuten in dezelfde houding zit of ligt. Tijdens de zenbokslessen blijf je drie minuten in dezelfde houding. Hierdoor wordt het bindweefsel op rek gebracht waardoor dit (weer) soepel kan worden. Het bindweefsel is een soort weefsel dat in het gehele menselijk lichaam voorkomt. Het komt voor in de spieren, organen, botten, zenuwen en in de huid. Het weefsel is een belangrijk netwerk in het lichaam dat stevigheid en verbinding geeft. Door regelmatig yin-yoga te beoefenen blijft jouw bindweefsel, en dus jouw hele lichaam, soepel.

Complete work-out

Door te zenboksen train je niet alleen jouw lichaam waardoor je conditie en kracht opbouwt, je traint tevens jouw focus en aandacht door het maken van de kickboks-combinaties. De yoga en meditatie zorgen daarnaast voor een soepel lichaam en een kalme geest.

Met lichaam en geest in balans ga je vervolgens weer naar huis!

Deventer

Elke dinsdagavond geef ik ZenBoksen in het Havenkwartier in Deventer.
Je kunt een gratis proefles reserveren via: https://www.momoyoga.com/vandaancoaching/teacher-profile

Kosten:
Proefles: gratis
Losse les: € 12,50
Strippenkaart: € 11,- per les

Lente-deal!
Maak nu gebruik van de lente-deal om fit en ontspannen de zomer in te gaan! Bij aanschaf van een strippenkaart van 5 of 10 lessen, betaal je tijdelijk slechts € 8,- per les!

Zutphen

Elke zaterdagochtend om 9.30 uur geef ik ZenBoksen bij yogastudio Stroom en Stilte in het centrum van Zutphen. Inschrijven voor een gratis proefles kan via: https://www.stroomenstilte.nl/yoga-studio-zutphen/lesrooster/

Personal training / therapeutisch ZenBoksen
Ook bied ik ZenBoksen aan als Personal Training en is het een onderdeel van het programma waarin het meer therapeutisch wordt ingezet.

ZenBoksen kan helpen bij het verwerken van verdriet en boosheid, bij het leren voelen en leren aangeven van grenzen, maar ook bij het verbeteren van je conditie, het versterken van je kracht, bij het soepel worden en houden van je lichaam, het verkrijgen van een kalme mind én bij het vinden van de balans tussen naar buiten gerichte energie (yang) en naar binnen gerichte energie (yin). Ook heel fijn voor de hoogsensitieve sensatiezoeker!

Mocht je interesse hebben in Personal training of vragen hebben, mail, bel of app me dan gerust op Daan@vandaancoaching.nl of 06-83869259.

Het lichaam kan je zoveel vertellen, als je bereid bent te luisteren.